Zrobienie tego tortu to było dla mnie prawdziwe wyzwanie. Nie dość, że pierwszy raz robiłam kwiatki z lukru, to również pierwszy raz stawiałam piętrową budowlę :) Wszystko jednak wyszło lepiej niż się spodziewałam. Wielu z Was prosi mnie o przepis na masy, które użyłam do przełożenia tego tortu. Jedna była śmietankowa, druga to był mus truskawkowy. Masa śmietankowa to nic innego jak śmietanka 30% UHT ubita z cukrem pudrem, mascarpone i cappuccino waniliowym. Przepis na mus nadal będzie owiany tajemnicą, ale równie świetnie nada się do takiego tortu masa, którą udostępniłam już dawno temu, a przepis na nią dostępny jest TU.
I proszę Was, nie mówcie, że Wy tak nie potraficie. Jaka jest na to recepta? Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć... a do tego dołożyć szczyptę.. no może trochę więcej...cierpliwości :))))
Pozdrawiam ciepło Kochani!
Bardzo ciekawy blog i mnóstwo .. Ogólnie SUPER BLOG
OdpowiedzUsuń