4 mar 2014

Pasta z sardynek


Bardzo lubię pasty do chleba, a szczególnie te domowej roboty. Taka pasta z sardynek to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zdrowa, bez żadnych ulepszaczy i cukru. Po prostu wyjątkowa.

Składniki:

1 puszka sardynek chilli vitae d'oro
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
świeża pietruszka

1. Jajka z sardynkami umieszczamy w blenderze, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie miksujemy na gładki krem. Pastą smarujemy kanapki, tosty itp., posypujemy świeżą pietruszką. Najlepiej smakuje z chlebem ziarnistym z dodatkiem pomidora daktylowego.



2 komentarze:

  1. wyśmienita taka pasta do pieczywa :-)
    www.kuchniaipodroze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. jest pyszna! :) Mąż żartował, że ma śmieszny kolor... ale jak skosztował to prawie całą zjadł :)

    OdpowiedzUsuń