Bardzo lubię pasty do chleba, a szczególnie te domowej roboty. Taka pasta z sardynek to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zdrowa, bez żadnych ulepszaczy i cukru. Po prostu wyjątkowa.
Składniki:
1 puszka sardynek chilli vitae d'oro
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
świeża pietruszka
1. Jajka z sardynkami umieszczamy w blenderze, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie miksujemy na gładki krem. Pastą smarujemy kanapki, tosty itp., posypujemy świeżą pietruszką. Najlepiej smakuje z chlebem ziarnistym z dodatkiem pomidora daktylowego.
wyśmienita taka pasta do pieczywa :-)
OdpowiedzUsuńwww.kuchniaipodroze.blogspot.com
jest pyszna! :) Mąż żartował, że ma śmieszny kolor... ale jak skosztował to prawie całą zjadł :)
OdpowiedzUsuń