Składniki:
1/2 kg karkówki
1 puszka białej fasoli
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
kilka suszonych pomidorów
papryka czerwona marynowana
5 pieczarek
paczka nachos (u mnie pół na pół serowe i chilli)
żółty ser (ok 25 dag)
Przyprawy:
gałka muszkatołowa, curry, sól ziołowa, pieprz, wegeta, majeranek
1. Karkówkę dokładnie oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Pieczarki myjemy, kroimy na małą kostkę, następnie podduszamy na maśle.
2. Do pieczarek dajemy zmielone mięso, doprawiamy przyprawami (za wyjątkiem majeranku) i dusimy ok 8 minut. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze piórka. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę, podsmażamy do momentu, aż się przyrumieni, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy majerankiem i wegetą, podsmażamy jeszcze ok 1 minuty.
3. Cebulę, mięso i fasolkę dokładnie ze sobą mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięso, na wierzchu układamy nachos, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w 200*C przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz