Składniki:
Spód:
1/2 kostki masła
ok 20 czekoladowych herbatników
2 łyżki cukru
szczypta cynamonu
Masa serowa:
1/2 kg sera w wiaderku
2 jajka
skórka z 1 cytryny i sok
1/2 szklanki cukru
1/2 l jagód
1. Herbatniki rozdrabniamy w blenderze. Pół kostki masła roztapiamy w rondelku. Do herbatników wsypujemy cukier, cynamon i wlewamy roztopione masło. Dokładnie miksujemy, wysypujemy na blachę i pieczemy w 120*C 12 minut.
2. Ser, jajka, wyciśniętą cytrynę i startą skórkę z cytryny dokładnie
miksujemy, dodajemy cukier i ucieramy, aż masa będzie gęsta i kremowa.
3. Masę wylać na spód i rozprowadzić. Jagódki rozsypać na cieście. Piec ok
50 minut w 160*C. Po upieczeniu wstawić do lodówki. Przed podaniem
posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz