Składniki:
1 dojrzałe awokado (koniecznie miękkie!)
1 ząbek czosnku
1/2 małej cebuli
2 jajka
sól, pieprz
sok z cytryny
1. Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera, zalewamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy i kroimy na piórka, dodajemy do awokado, następnie wciskamy ząbek czosnku, dodajemy ugotowane na twardo jajka, doprawiamy solą i pieprzem i blendujemy na gładki krem.
Pasta z awokado idealnie nadaje się jako zastępczyni masła - oczywiście tylko do ,,wytrawnych" kanapek :)
jeszcze nie jadłam pasy z awokado, ale chętnie spróbuję ją zrobić, gdyż Twoja wygląda bardzo apetycznie :-) Pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńwww.kuchniaipodroze.blogspot.com