9 kwi 2014

Serek fromage


Domowy serek fromage? Dlaczego nie :)
W odróżnieniu od tych kupnych past kanapkowych w tej czuć ,,prawdziwy" biały ser. Taki twarożek można dawać nie tylko na kanapki, ale także nadziewać nim wędliny, czy dodawać go do domowego sushi.


Składniki:

250 g białego sera
3 łyżki domowego masła
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 łyżeczki soli
pieprz



1. Do kielicha blendera wkładamy ser, masło. szczypiorek, a następnie wszytko dokładnie miksujemy na gładki krem. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.



W składnikach podałam masło domowe. Oczywiście można je zastąpić bardzo dobrą osełką. Z margaryny lub z jej miksu z masłem nie wyjdzie tak smaczny twarożek, ponieważ będzie czuć  charakterystyczny dla takich tłuszczów smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz