1 mar 2014

Owsiane z czekoladą

Pyszne chrupiące i delikatne ciasteczka owsiane idealnie nadają się na przekąskę między posiłkami. Są bardzo proste i szybkie w przyrządzeniu.

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
2/3 szklanki cukru
1 mała łyżeczka sody
1 mała łyżeczka wanilii
szczypta soli
10 dag roztopionego masła
80 g suszonych bananów
tabliczka gorzkiej czekolady

1. Płatki, mąkę, cukier, sodę i banany wymieszać. Dodać roztopione masło, jajko, wanilię i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Na samym końcu dodać pokruszoną czekoladę. Z masy formować małe kuleczki i delikatnie spłaszczać. Piec 15 minut w 170*C w termoobiegu.

I to będzie na tyle :)))





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz